Ваш малюк підростає і Ви розумієте, що Вам просто необхідна кваліфікована помічниця. Будь-якій мамі хочеться, щоб її дитина опинилася в надійних руках.

Навіщо тобі няня?

Перед тим, як почати пошуки няні, спробуй точно зрозуміти, навіщо вона тобі потрібна. Залежно від цього ти й визначиш основні критерії пошуку.

У який час вона доглядатиме за дитиною

Визнач точно, на який термін Ви готові довірити няні свою дитину. Варіантів може бути декілька:

1. Няня піклуватиметься про малюка вдень, поки ти працюєш.

2. Вона повинна буде забирати дитину з дитячого садка.

3. Няня підмінятиме Вас, коли Ви захочеш поїхати або просто відпочити.

4.Ви найматимете няню в міру необхідності, запропонувавши їй погодинну оплату.

Які обов'язки будуть у няні

Ви повинні вирішити, які обов'язки доручите няні. Вона може доглядати, годувати й гратися з дитиною, поки Вас немає вдома. Інша річ, якщо Ви вирішили, що Ваша помічниця повинна розвивати малюка.

Наприклад, навчати його іноземним мовам або підтягувати знання зі шкільних предметів. Таку няню ми зазвичай називаємо гувернанткою.

Яка освіта має бути в няні

Кваліфікований медик допоможе Вам доглядати за дитиною, яка має серйозні проблеми зі здоров'ям.

Якщо Ваш малюк часто хворіє, сильно ослаблений і потребує особливого догляду, без няні-медика не обійтися.

Няня-психолог знайде підхід до найважчого малюка й допоможе розібратися, як краще розвивати таку дитину.

Педагог за освітою зможе вирішити проблеми з успішністю дитини у школі. Якщо вона вчиться погано, сміливо наймайте учительку, здатну підтягти його з основних предметів.

Навчати дитину іноземним мовам зможе кваліфікована гувернантка або репетитор.

Визначте вік майбутньої няні

Перед тим, як братися до пошуків няні, Ви можете визначити і її приблизний вік. Молода дівчина підійде, якщо Ваш малюк дуже рухливий.

Якщо він любить читати, малювати й віддає перевагу спокійним заняттям, то няня із солідним педагогічним стажем буде на своєму місці.

А для догляду за новонародженим дуже знадобиться няня старшого віку. Її досвід і знання будуть просто незамінні.

Де шукати няню?

Ви вже точно знаєш, яку няню шукатимете? Тоді беріться до цього заняття негайно. У Вас є кілька варіантів для пошуку няні.

Ви можете зробити це самостійно: відправитися в інтернет, розмістити оголошення на сайтах працевлаштування та переглянути пропозиції.

Можна звернутися до спеціальних агентств із підбору персоналу. Але найкращий варіант - розпитати друзів і знайомих. Так ти зможеш знайти перевірену няню з прекрасними рекомендаціями.

Проводимо співбесіду

Отже, Ви вже знайшли кількох претенденток на роль няні Вашого малюка. Перше враження Ви складете про няню по телефону. Передзвони їй і задайте найпростіші запитання про освіту, досвід роботи, наявність рекомендацій. Уже по тону телефонної розмови Ви можете зрозуміти, чи хочете бачити цю жінку в себе вдома.

Другий етап співбесіди - особиста зустріч. Спочатку поговори з нянею віч-на-віч.

Поставте їй запитання про те, як вона збирається виховувати дитину.

Не бійся задавати ситуативні питання: запитувати про те, як вона вчинить у тій чи іншій конкретній ситуації.

Складіть не просто загальне враження про няню. Спробуйте зрозуміти, як вона поводитиметься з твоєю дитиною, і наскільки Ви зможете їй довіряти.

Тепер запропонуйте няні зустрітися з Вашою дитиною. Мабуть, це найважливіша частина співбесіди. Якщо няня зуміла з перших хвилин установити контакт із малюком, а після зустрічі він відгукувався про неї дуже добре, сміливо запрошуй няню до себе на роботу.