Якщо ви плануєте з'їсти продукти протягом наступних декількох днів, то найкраще їх зберігати у холодильнику. А щоб і за цей короткий, здавалося б термін, ваші продукти та страви не втратили своїх властивостей, користі і не зіпсувалися, потрібно знати основні принципи правильного зберігання продуктів харчування у холодильнику.

Для того, щоб продукти зберігалися довше і зберігали свою свіжість, потрібно дотримуватися одної дуже простої, але вкрай важливої заповіді. І звучить вона так – не лінуйтеся мити холодильник. По-перше, в чистому холодильнику ваші ягоди і фрукти не стануть пахнути рибою, і, по-друге, після очищення він краще зберігає потрібну температуру.

А тепер поговоримо про правила зберігання різних продуктів. Що ми найчастіше зберігаємо в холодильнику? Звичайно ж яйця. Багато хто забуває, що тримати їх там можна не довше двох тижнів. Але якщо завернути кожне яйце в папір і раз на тиждень їх перевертати, тоді вони збережуться довше.

Секрети зберігання продуктів у холодильнику

Нам сміливо можна брати приклад з американців, які звикли зберігати хліб у холодильнику. Так він зберігається значно довше і не покривається пліснявою. Краще класти його в поліетиленовий пакет, щоб він не висихав.



pic

А ось вершкове масло та інші молочні продукти містять жири не можна зберігати в поліетиленових пакетах, так як у них з’являється неприємний запах, до того ж у пакеті вони швидше псуються. Якщо ви зберігаєте оливкову олію в холодильнику, то терміново виймайте її звідти і переставте на темну полицю.

І овочі, і ягоди, куплені на базарі чи вирощені у вашому саду, найкраще зберігати в морозильній камері, якщо ви, звичайно, не плануєте з’їсти їх через день-два. При заморожуванні цих продуктів припиняється або сповільнюється життєдіяльність мікроорганізмів і дію ензимів, а це означає, що вони можуть зберегтися в хорошому стані майже цілий рік.

Як на довго зберегти свіжість продуктів у холодильнику

У деяких овочів є свої особливості, які не дозволяють довго тримати їх в холоді. Так огірки дуже чутливі до холодного середовища, і при заморожуванні на них можуть з’явитися плями, розм’якшення і навіть прозора м’якоть.

Фрукти найкраще залишити в холодильнику, але тут існує різниця між солодкими і кислими плодами. Наприклад, лимон і грейпфрут краще не заморожувати, а зберігати при температурі 10-15 градусів. Апельсинам та мандаринам буде комфортно і при 2-5 градусах, а лайму підійдуть обидва ці режими.

Особливість зберігання зелені в холодильнику в тому, що її слід попередньо помити, висушити на рушнику або в спеціальній сушці, покласти в контейнер з щільно прилягає кришкою. Таким нехитрим чином ви гарантовано збережете свіжість зелені.



pic

Джерело: http://woman-news.com.ua