Маленька кухня - це не зовсім те, про що мріє кожна господиня. Проте, навіть на декількох квадратних метрах можна створити тепле, затишне і практичне місце домашніх посиденьок. Насамперед зверніть увагу на просторові резерви своєї кухні. Повірте, різноманітність можливих варіантів вас здивує, вашій фантазії буде де розгулятись.

Візуальний ефект

Щоб візуально збільшити простір кухні і розмістити необхідні меблі, дизайнери рекомендують віддавати перевагу прозорим і дзеркальних поверхонь, а також оформляти приміщення в світлих тонах. Всі ці хитрощі допомагають візуально збільшити приміщення.

pic

Компактна техніка

На сьогоднішній день великий вибір сучасної техніки, які пропонують магазини, дозволяє підібрати необхідні прилади, що володіють мінімальними габаритами. Приміром, вузькі або з меншою кількістю конфорок варильні поверхні.

pic

Використовуємо висоту

Якщо ви розміщуєте шафи і полиці уздовж стіни, краще використовувати цей простір по максимуму. Погодьтеся, так ви заощадите місце і зможете розташувати набагато більше потрібних речей.

pic

Підвіконня

Якщо ви шукаєте приховані резерви, то просто необхідно згадати про місце біля вікна, зокрема - підвіконня. Тут можна зробити стільницю або використовувати підвіконня в якості обіднього столу.

pic

Площа навколо вікна

Вікно, оточене поличками, виглядає оригінально, правда на таке вікно краще замість штор повісити жалюзі або римські штори. До того ж прошарок з поличок послужить хорошим теплоізолятором.

pic

Стіл, що складається

Великому столу, звичайно, навряд чи знайдеться місце на вашій кухні, раз вона мініатюрна. Функції столу з розсувною стільницею виявляться вельми до речі, особливо коли ви приймаєте гостей. Безпрограшний варіант - стіл з частинами, що відкриваються незалежно одина від одної. Таким чином, ви створите собі робочу поверхню і залишите місце для проходу. Ще один варіант - одним кінцем прикріпити стіл до стіни і прибирати його при необхідності, фіксуючи основу на стіні.

pic

Оригінальні меблі

Меблі на коліщатках, приміром, столик-ящик для квітів може легко переміщатися в іншу кімнату, звільняючи місце. До того ж у ньому можна розташувати додаткову поличку для зберігання інвентарю.

pic

Мийка

Одним з важливих елементів невеликої кухні, за допомогою якого можна збільшити площу робочих поверхонь, є мийка. Розширити функції раковини допоможе підібрана під її розмір обробна дошка. Якщо її встановити поверх мийки, ви отримаєте додаткову робочу поверхню, не займаючи додаткову площу.

pic

Плита

При зовсім скромних розмірах кухні робочу поверхню можна зробити на плиті. Коли конфорки охолонуть, ви можете прикрити їх великою дошкою і, таким чином, робити холодну обробку продуктів.

pic

Кухонні прилади

Левову частку столу часто займають кухонні прилади. Прибравши їх у шафу, ви істотно розширите простір для своїх кулінарних маневрів. Залиште тільки ті прилади, які ви використовуєте щодня. Замість блоку з кухонними ножами краще скористатися спеціальною магнітною дошкою.

pic

Всі ці поради не тільки допоможуть заощадити простір, але і зроблять вашу кухню унікальною. Вдалих вам експериментів!