Вакцинувати дитину від поліомієліту вперше чи додатково нині замислюються чи не усі рівненські батьки. Спалах цієї невиліковної недуги на Закарпатті спричинив додатковий тур вакцинації по усій країні. Поліомієлітна вакцина,яка придбана за канадські гроші вже знаходиться Рівненщині. Перевірити, як проводиться імунізація в нашій області та аби відповісти на найпоширеніші запитання батьків до Рівного завітала представниця МОЗу.

Вакцина від поліомієліту, яка надійшла в Україну ще в травні у вигляді гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ вже розподілена по регіонам. Рівне нщина отримала 22 тисячі 400 доз інактивованої вакцини та 106 тисяч доз оральної.

Міністерство охорони здоров'я гарантує, що вакцина, яка приїхала є високоякісною, а кількість розморожувань та заморожувань не впливає на її якість. Головне, щоб вона зберігалась в медзакладі при температурі від двох до 8 градусів тепла, - переконує представниця МОЗу.

Якщо індикатор не є білим, медична установа повинна зафіксувати такий випадок. Між тим, левова частка батьків нині боїться щеплювати своїх дітей живою поліомієлітною вакциною, тобто оральною, через можливість виникнення побічних ефектів. Однак, медики поспішають заспокоїти мешканців Рівне нщини.

Якщо ж батьки таки не ймуть віри словам і гарантіям МОЗу щодо якості вакцини, а до цього не робили ніяких щеплень дитині, втім нині передумали - вони можуть придбати багатокомпонентні вакцини у аптеках власним коштом. Щоправда, і цьому випадку важливо дотримуватись графіка щеплень.

І МОЗ і місцеві управління охорони здоров'я рекомендують нині додатково вакцинувати дітей від поліомієліту, щоправда вирішувати батькам. Вони мають пам'ятати, що приймати рішення потрібно зважено, однак самим не перетворюватись у лікарів.