Її позбавив життя немісцевий молодик. Проник уночі до будинку аби пограбувати, але забив господиню металевою трубою бо та прокинулась і викрила його крадіжку. Про цей злочин ми вже розповідали у минулих випусках нашої програми. Сьогодні пропонуємо сюжет з місця події.

Худоба голодна, озивається недоєна корова, несамовито бігає на ланцюгу голодний собака – ця ситуація хоч і здивувала сусідів Лідії Кралі та ніякого непокоєння не викликала. Адже жінка часто раненько їздила на базар – продавати свіжу молочну продукцію. Вже за кілька годин сусідський третьокласник пішов до закинутої хатини неподалік. Хотів назбирати горіхів, а натрапив на чиєсь тіло. Хлопчик стрімголов кинувся до батька.

Жорстокого вбивцю шукали не довго. Як зясувалось, 22 – річний молодик на тяжкий злочин пішов, аби приховати сліди крадіжки. Лідія торгувала на дому продукцією. Назар посеред ночі заліз до пенсіонерки в будинок через кватирку у вікні. Господарював там, аж поки жінка не прокинулась. Як тільки зрозумів, що його викрито, взяв металеву трубу і вдарив її. Вже непритомну заніс до сусіднього закинутого обійстя. Там добив та намагався вкинути її в криницю. Чи сил не вистачило, чи хтось налякав?

Вбивство пенсіонерки тепер в усіх на вустах. У селі не можуть повірити, що доброзичлива Лідія таким чином пішла з життя.

Вбивцю ж у селі називають не інакше як волоцюга. Він не тутешній, а прибився до села через стосунки з місцевою дівчиною.

Родина, в якій зловмисник тимчасово мешкав, неблагополучна. Знаючи про малі статки сім’ї, Лідія Краля носила їм молоко та картоплю – підгодовувала. За три дні до вбивства, підозрюваний змінив місце проживання. Пішов до інших селян. Допомагав людям по господарству. У ніч, коли вчинив вбивство прийшов у спокійно ліг спати. Щоправда виправ закривавлені штани.

Коли тіло знайшли і у селі стали говорити про вбивство - квартирант заметушився по хаті. До цього вбивця спокійнісінько відпочивав.

Коли Назара забрали на допит, господиня вирішила оглянути ліжко, де спав квартирант. Як підняла ковдру – обімліла.

Про знахідку у власній оселі подружжя повідомило в міліцію. Тим часом правоохоронці шукали знаряддя вбивства. Спочатку – на дні колодязя, куди вбивця намагався вкинути тіло жертви. Потім за допомогою магнітів у інших колодязях. Усе марно. Вочевидь, кажуть люди, вбивця мав час, аби замести свої сліди. Навіть у хаті вбитої поприбирав.

За словами односельців, Назар забрав із будинку вбитої ще й близько двох сот п’ятдесяти гривень. Усі ці обставини ще доводитимуть під час слідства правоохоронці.

Односельці пенсіонерки кажуть: бачили напередодні вбивцю у господарстві його жертви. Він допомагав жінці топтати жом. Та чи на крадіжку він прийшов сам – тут сумніваються. А ще люди просять дільничного міліції звернути увагу на їх село. Кажуть: у Старому Корці, який розташований всього за кілометр від міжнародної траси Київ – Чоп, завжди повно зайд. Що накоять вони наступного разу, невідомо. І ця невідомість лякає корінних жителів тихого і спокійного села.