В області продовжує знижуватись споживання природного газу. За три квартали цього року об’єм споживання газу в області зменшився на 20% у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

Із січня по вересень 2015 року споживачі Рівне нщини спожили на 74,1 млн. куб. м менше природного газу, ніж за цей же час рік тому. Населення Рівне нщини, яке використовує газ для своїх побутових потреб, зменшило його споживання на 19,8%, а промислові підприємства області на 12,3%. Найбільше скоротили споживання газу бюджетні установи – на 36,7 % та підприємства ТКЕ – на 26,0%.

Як повідомили в «Рівне газ», падіння обсягів споживання газу в першу чергу пов’язане із його подорожчанням. Між тим, саме від фінансування робіт за рахунок тарифної виручки по транспортуванню газу залежить безаварійне і безперебійне газопостачання в області, за яке відповідає «Рівне газ». За кошти, що надходять товариству від споживачів Рівне нщини за транспортування газу компанія проводить ремонт та обслуговування газових мереж, забезпечує роботу аварійно-диспетчерської служби та придбання необхідного обладнання та матеріалів.