9-15 листопада – тиждень безпеки дорожнього руху в Україні. Особливе занепокоєння викликає стан дитячого дорожньо-транспортного травматизму у нашій області.

– Що може зробити охорона здоров’я, аби підвищити безпеку на дорогах? Насамперед, включати питання безпеки дорожнього руху у програми зміцнення здоров’я і профілактики захворювань. По-друге, забезпечити систематичний збір медико-санітарної інформації про особливості наслідків дорожньо-транспортних пригод, удосконалити роботу служб долікарняної і лікарняної допомоги та реабілітаційних служб, а також забезпечити підвищення кваліфікації медперсоналу в області травматології на первинному, вторинному і третинному рівнях охорони здоров’я, – переконана лікар-санолог комунального закладу «Рівне нський обласний центр здоров’я» Рівне нської обласної ради Валентина Копель.

За повідомленням управління Державтоінспекції МВСУ в Рівне нській області, за 9 місяців нинішнього року зареєстровано 443 ДТП, внаслідок яких 117 людей загинуло, 506 отримали поранення різного ступеня важкості. Окрім того, працівниками ДАІ області зареєстровано 98 автопригод, в яких 15 дітей загинуло та 91 дитина травмована.

Повідомляє прес-служба Рівне нської міської ради