Клесівська об’єднана територіальна громада, що у Сарненському районі, вже провела першу сесію. На її засідання зібралося 25, з 26 обраних депутатів, повідомив голова ОТГ Василь Гриник. Під час роботи першого пленарного засідання депутати створили дві ліквідаційних комісії, та одну комісію з реорганізації.

Далі у роботі депутати взяли перерву.

За цей час мають підготувати питання, які планують винести на розгляд другого пленарного засідання. Його планують провести наприкінці тижня. Про це повідомили в Офісі реформ у Рівне нській області.

Офіси реформ створені і діють на виконання Меморандумів між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України:

- в рамках Проекту USAID ДІАЛОГ про узгодження мети діяльності щодо підтримки процесу об’єднання територіальних громад;

- в рамках спільного проекту з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що фінансується МЗС Норвегії, про узгодження мети діяльності щодо забезпечення належної якості публічних послуг в об’єднаних територіальних громадах;

- та Радою Європи в рамках Програми РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» про об'єднання зусиль для реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, формування спроможних громад.