Представники РОГО «Комітет виборців України» розпочали комплексне спостереження за ходом дня голосування на повторних виборах міського голови Рівного 15 листопада. Суттєвих порушень зранку спостерігачі організації не виявили.

На більшості дільниць Рівного, де побували спостерігачі РОГО КВУ, підготовчі засідання ДВК розпочалися вчасно. Завчасно розпочала свою роботу ДВК 560940 (приміщення ПАТ «Рівне буд»).

Кворум членів ДВК поки наявний на всіх дільницях, де були представники організації.

На кількох дільницях міста не було повністю дотримано порядку проведення підготовчого засідання ДВК: 560978, 560940, 560984.

Як повідомляє спостерігач Рівне нського КВУ, ДВК 560984 (приміщення ЖКП «Перспективне») не оголосила про початок підготовчого засідання і загалом воно відбувалося спонтанно і сумбурно. Процедури пломбування та вкидання контрольного листа до кожної скриньки відбувалися непослідовно. Одна зі скриньок для голосування за місцем перебування була опломбована ще до початку підготовчого засідання. За словами голови ДВК, вона залишилася опломбована ще з минулих виборів. Також на цій дільниці під час підготовчого засідання та вже під час голосування в приміщенні перебували особи, які не мають права там знаходитися: міліціонер та представник МНС.

Всі особи, які мають право бути присутніми на підготовчому засіданні, мали можливість скористатися своїм правом.

Суттєвих змін у складах дільничних виборчих комісій Рівного безпосередньо перед днем голосування майже не було. Винятки поки зафіксовані в складах ДВК 560983 і 560909.

Майже всі ДВК повідомляли територіальну комісію про кількість виборців у списках та про іншу передбачену законом інформацію. Виняток зафіксований на дільниці 561004 (ЗОШ № 28).

Черг на дільницях Рівного зранку не спостерігалося.

Про це повідомили у інформаційному відділі РОГО КВУ