Часи, коли фотографії порошилися в альбомах, відійшли в минуле. Тепер сімейні знімки вивішують на стіну і гордо демонструють гостям. Як же красиво оформити домашню фотогалерею?

1. Принцип ритмічності слід довести до максимуму – фотографіями однакового формату можна повністю «облицювати» стіну, як плиткою. Оригінальне інтер’єрне рішення для передпокою або кабінету.

2. Можна зібрати групу фотографій, розташувавши невеликі знімки навколо одного великого.

pic

3. Уникайте розміщення фоторобіт в порядку збільшення або зменшення розміру, так як зазвичай такі «піраміди» виглядають вельми непривабливо.

4. Найсильніший прийом виділення – одна фотографія на одній стіні. Використовуйте його для найулюбленіших сімейних знімків.

pic

5. Для фоторобіт можна використовувати і принцип шпалерного розвішування живописних полотен. Сенс у тому, що «різнокаліберні» роботи покривають стіну повністю, неначе килим. Ефектний прийом підійде в тому випадку, якщо ви готові віддати під експозицію цілу стіну і вам не шкода того, що в такій масі не всі знімки потраплять до уваги.

6. Паспарту допоможуть вам об’єднати різні за розміром зображення і додадуть колекції більше артового вигляду. Обов’язково використовуйте їх для маленьких знімків.

7. Для шкільних і дитячих фотографій підійдуть яскраві різнокольорові рамки і паспарту (їх можна вирізати зі шпалер, листів пакувального паперу, навіть журнальних сторінок – вони додадуть пустощів всій колекції).

pic

8. Рамки можуть стати не тільки гідним обрамленням знімка, але і яскравим акцентом інтер’єру, якщо будуть поєднуватися за кольором зі шторами, вазами або іншими барвистими деталями обстановки.

9. Перш ніж повісити фотороботи на стіну, розкладіть знімки в передбачуваному порядку на підлозі і відійдіть на кілька кроків. Це допоможе краще уявити, як вона буде виглядати на стіні, і при необхідності поміняти фотографії місцями.

pic

10. Якщо ваші стіни обшиті деревом або тканиною і ви не хочете їх псувати, для домашнього фотоуголка можна використовувати додаткові стінові панелі, в яких буде не шкода пробивати дірки. Але про це краще подбати ще на етапі обробки приміщення.