10-річна рівнянка малює картини заради життя. Школярка Анастасія Блащук вперше за пензля взялася у 4 роки, а нині її роботи продають на міжнародних аукціонах. Творити Настуня почала для душі, однак коли у її старшої сестрички лікарі виявили важку хворобу - спинно-церебелярну мозочкову атаксію - картини ще й стали способом допомогти близькій людині. Із дивовижною та сильною родиною познайомилась Катерина Мункачі.

Рівнянка Анастасія Блащук школярка. Однак, навіть не кожен дорослий може похизуватися такою технікою та майстерністю малювання, яка є у цієї дівчинки. Насті 10 років, малює вона від чотирирічного віку. ЇЇ роботи визнали у далеких Сполучених Штатах Америки та Данії. Дівчинка розповідає, була дуже щасливою, коли дізналась про цю новину.

Однак, останній рік Настя пише полотна не просто так. Улюблена справа допомагає усій родині.

Вперше Блащуки подарували картину людям, що допомогли їм фінансово. Адже у родині з трьома дітками хворий і голова сім'ї Михайло. Він інвалід першої групи та має діагноз спиноцеребелярна мозочкова атрофія. Для того, щоб йому не ставало гірше необхідно постійно проходити дороговартісні курси лікування. Та біда до цієї родини не прийшла одна. Минулоріч старша доня Оксани та Михайла Блащуків Діана втратила свідомість. Спочатку лікарі не знайшли нічого серйозного при обстеженні, втім згодом у дівчинки батьки помітили косоокість. Звернулись до невролога.

Однак Оксана вирішила пройти детальніше обстеження з дівчинкою. Поїхала у Львів і там медики поставили діагноз - атрофія мозочку.

Нині 16-річна Діана продовжує лікування у Рівному. Однак щоб переконатись, що більше допоможе Діані реабілітація чи курси медпрепаратів варто здати ще генетичний аналіз у столиці. На що у родини немає коштів.

Між тим небайдужі люди допомогли знайшли лікувальний заклад у Римі, туди відправили результати обстеження Діани. Тож родина продовжує збирати кошти.

Втім сама Діана тримається мужньо. Показує синці на руках та розповідає про процедури, які їй доводиться проходити.

Вона і сама почала вчитись малювати, разом з молодшою сестрою ходить на заняття. Любить музику та має як і усі підлітки свою мрію.

Допомогти цій родині може кожен. Адже на обстеження та лікування Діані і підтримуючій терапії для Михайла потрібні чималі кошти. Родина радітиме будь-якій допомозі, чи то ліки, гроші або фарби для Настуні. Телефон мами та рахунок для допомоги ви зараз бачите на своїх екранах. Не залишайтесь байдужими.

картка ПриватБанку : 4731 2171 0379 5470 на ім'я Оксана Віталіївна Блащук Номер мобільного мами: 098 037 24 61