Косметичні секрети цариці Клеопатри і понині користуються заслуженою популярністю серед багатьох жінок всього світу. Своїм прикладом Клеопатра доводить: великою працею і наполегливістю – чарівну красу можна «виліпити» власними руками. Тож давайте разом пізнаємо секрети краси і молодості великої цариці Нілу, які можна застосувати на власному тілі і які допоможуть відчути себе справжньою царицею.

Єгипетська цариця Клеопатра VII Філопатор (69 - 30 до н.е.), яку ще називають «куртизанкою і красунею Нілу», була останньою з царських правителів Стародавнього Єгипту. Але про її красу і досі ведуться багато суперечок. Деякі історики стверджують, що Клеопатра була навпаки невродливою, мала сильно видатне підборіддя і дуже вузькі губи. Єгиптяни продовжують відстоювати красу своєї цариці, і не погоджуються з негативним твердженням про її вроду. Інші історики стверджують, що за часів Клеопатри були інші канони зовнішньої жіночої краси в античні часи. Кожна версія має право на існування, і ми не історики, щоб сперечатися про це. Наша розмова - не про зовнішню красу самої Клеопатри, а про її секрети догляду за чарівною шкірою тіла. Бо в Єгипті на шкіру постійно впливало пекуче сонце і пісок, це було особливо актуально, і Клеопатрі, потрібно віддати належне, що вона залишила нам в спадок для всіх жінок дуже корисні і хороші рецепти краси і молодості тіла.

pic

1 СЕКРЕТ: Найголовніший рецепт краси Клеопатри, звичайно, знаменита молочна ванна. Щоб зробити молочну ванну Клеопатри в домашніх умовах потрібно: розчинити невелику чашку меду (будь-якого) в літрі гарячого (але не кип'яченого) молока і вилийте суміш у ванну. Температура ванни повинна бути як температура тіла (36 - 37 град.). Приймати ванну 10 - 15 хвилин. Сучасні послідовники краси Клеопатри іноді пропонують зекономити і замінити свіже молоко на сухе, з розрахунку 1 - 2 кг. на ванну, ефект теж непоганий, шкіра після ванни також дуже ніжна. Але це не все. Говорячи про красу Клеопатри, зауважимо, що ефект ванни «Клеопатри» підсилював скраб - 300 гр. дрібної розтертої морської солі змішаний з половиною чашки густих вершків і медом, натерти цією сумішу своє тіло. Цей скраб добре очистить вашу шкіру, і молоко з медом принесуть кращий ефект для Вас.

pic

2 СЕКРЕТ: Маска для обличчя, яка підходить практично будь - якому типу шкіри. Потрібно з'єднати тепле молоко + мед в рівних пропорціях, нанесіть цей склад на обличчя потримайте 30 хв. і після цього змийте теплою водою.

Також інший рецепт чудо - маскі з глини (білої), яка очищує і вибілює шкіру: це в рівних пропорціях взяти глину + мед + сметану + сік лимона гарненько перемішати. Потримати на обличчі 20 хв. Після цього змити спочатку теплою, потім холодною водою. Але багато балувати шкіру глиняними масками потрібно не частіше одного разу на тиждень.

3 СЕКРЕТ: 7-10 пелюсток троянд подрібніть в кофемолці (якщо листочки не дуже сухі, дрібно поріжте), змішайте з 2-ма столовими ложками глини, додайте 4-5 крап. олії іланг – ілангу і 2-3 столові ложки мінеральної газованої води. Отриману масу нанесіть на обличчя на 15-20 хв., змийте теплою водою. Дана маска зробить вашу шкіру ніжною і бархатистою.

4 СЕКРЕТ: 2 ст. ложки червоної глини змішайте з такою ж кількістю вершків (або молока) та 2 ч. ложками соку Алое. Отриману суміш нанесіть на обличчя на 15-20 хв. потім змийте теплою водою. Ваша шкіра отримає здоровий і квітучий вигляд. Бажано робити цю маску на ніч: бо вона має заспокійливий ефект.

5 СЕКРЕТ: 2 ч. ложки сметани змішайте з 0,5 ч. ложки обліпихової олії (можна замінити оливковою або гарбузовою) і 2-3 крап. ефірної олії апельсина, добавте 1 ст. ложку рожевої глини. Всю суміш перемішайте, отриману масу нанесіть на обличчя на 10-15 хв., потримайте і змийте теплою водою. Маска чудово підтягує і пом'якшує шкіру. А також, ванна з червоної глини зміцнює кровоносну систему. Досить 450 г. розвести у ванні і полежати в ній 20-25 хв.

pic

ЦЕ ЦІКАВО

Біла глина - археологами вважається допомагала саме вона, цариці Клеопатрі зберігати шкіру обличчя в ідеальному стані. В її основу входили різні мінерали і каолініти – які сприяють виробленню лецитину, що відповідає за еластичність, регенерацію і очищення тканин шкіри. Підходить: як для «старшої» шкіри, а також в кого суха і має тьмяний вигляд.

Блакитна глина - чудово має протизапальні і дезінфікуючі властивості якими зобов'язана сріблу. Відмінно живить шкіру різноманітними мінералами і мікроелементами, стягує пори, пом'якшує і тонізує. Підходить: як для нормальної та і комбінованої шкіри обличчя.

Зелена глина - в основу якої входить оксид заліза. До речі, чим темніший відтінок глини, тим рахується ефективніше вона і справляється з багатьма проблемами шкіри, а саме глибоко очищає пори, нормалізує роботу сальних залоз, дезінфікує і підсушує шкіру. Протипоказанням до такого роду «косметики» є рожеві вугрі. Підходить: як для жирної так і проблемної шкіри обличчя.

Червона глина - покращує кровопостачання, знімає почервоніння шкіри, підвищує еластичність прилеглих до неї судин і капілярів. Своїм кольором глина зобов'язана поєднанню оксиду червоного заліза та окису міді. Перший елемент надає життєвий тонус тканинам, другий сприяє їх еластичності. Підходить: як для чутливої, так і схильної до роздратування і почервоніння шкіри обличчя.

Жовта глина - багата калієм і залізом, завдяки чому краще всіх інших представників глини виводить токсини і насичує шкіру киснем. Підходить: як для млявої, так і зморшкуватої обличчя.