У Рівному розпочалися загальноукраїнські збори для працівників Служби порятунку всіх областей України.

У їх відкритті взяли участь перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Юрій Приварський, начальник Головного управління ДСНС України у Рівне нській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

Зокрема, для рятувальників проведуть дводенний семінар-практикум, під час якого їх ознайомлять із останніми змінами в законодавстві у сфері цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Разом з тим, під час заходу, окрім теоретичних знань, рятувальники отримають і практичні навики. Для цього їх розподілили на групи, які навчатимуться на трьох суб’єктах господарювання – «Рівне облводоканал», ПАТ «Поліссяхліб» таЖКП «Галицьке».

«Коли на території областей України встановлено режим підвищеної готовності, то питання безпеки життєдіяльності набувають особливої ваги», - зазначив начальник Головного управління ДСНС України у Рівне нській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

Під час таких заходів працівники Служби порятунку мають можливість обмінятися досвідом, набути нових вмінь та навичок із цивільного захисту населення, в екстремальних ситуаціях, а також в умовах загрози природних, техногенних та соціальних катастроф.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.