Насамперед, мова йде про районні газети. Відбудеться це в рамках закону про роздержавлення друкованих засобів масової інформації, прийнятому парламентом.

Зокрема, він передбачає вихід державних та місцевих органів влади зі складу засновників та перетворення редакцій у суб"єкт господарювання. Ставлення редакторів до нового закону розділилося. Одні вважають, що внаслідок таких перетворень з"явиться новий успішний місцевий медіа - продукт. Інші переконані, що вижити колишнім комунальним газетам без бюджетної допомоги буде складно.

Людмила Мошняга, головний редактор газети "Сім днів": "Якщо у районі населення понад 100 тисяч, там газета може втриматися за рахунок тиражу.У місті, де люди орієнтуються, щоб купити газету уроздріб, а не передплатити її, вижити газеті важко".

Дмитро Тарасюк, голова обласної організації НСЖУ: "Стосунки влади і газети мають будуватися на договірних засадах. Має бути прозорий тендер.У якому матимуть право брати участь не тільки ручні газети, а може будь – яка редакція, телерадіокомпанія взяти участь, і виграти тендер. Але тут кожна редакція і керівник мають довести, що він є кращим. І переконати тендерну комісію, що ця редакція є кращою.І вона може претендувати на отримання коштів з місцевого бюджету".

Джерело: РОДТРК.