У зимовий час наш організм піддається дефіциту вітамінів. Косметологи стверджують, що шкіра – це дзеркало організму, тому догляд повинен бути і внутрішнім, і зовнішнім. Правильно підібраний раціон харчування допоможе нам підтримувати організм у потрібному балансі.

Але, зовнішній вплив в зимовий час не завжди контролюється за допомогою внутрішнього харчування. В цей час шкіра стає більш чутливою і дратівливою, вона лущиться і стає тьмяною. Уникнути цього можна за допомогою саморобних масок для обличчя. В основу більшості масок входять класичні складові, які живлять і зволожують шкіру: мед, вівсянка і масла.

Ми підібрали декілька варіантів масок з даних інгрідієнтів:

"Маски на основі меду"

Мед знаменитий пом’якшуючими властивостями, він чудово живить і розгладжує шкіру. Мед відновлює і підтримує природний баланс шкіри, створюючи захисний шар, що утримує вологу, що важливо в зимовий час.


pic

1. Мед і жовток

Ця маска зволожить і прекрасно розгладить шкіру. Вітамін А, що міститься в жовтку, уповільнює процеси старіння, а мед створює основу для роботи цього вітаміну. Однак, робити її краще вже на шкіру після пілінгу.

Змішайте 1 чайну ложку меду і 1 жовток до однорідної маси і нанесіть на область обличчя і шиї, змийте теплою водою через 15-20 хвилин.

2. Мед, масло і кориця

Ця маска завдяки кориці стимулює кровообіг, мед живить шкіру, а масло чудово зволожує. Також, маска добре підходить для проблемної шкіри.

Змішайте 1 чайну ложку меду, половину чайної ложки кориці і 1 чайну ложку оливкової олії до однорідної маси і нанесіть на область обличчя, шиї та декольте. Змийте через 15-20 хвилин. Проте, варто пам’ятати, що важливо зберігати пропорції, так як кориця може викликати роздратування.

"Маски на основі вівсянки"

Як відомо, сніданок, до складу якого входить вівсянка, – запорука здоров’я на довгі роки. Вівсянка може працювати не тільки зсередини. За лікувальній дії на шкіру вона знаходиться на першому місці. Вівсянка прискорює регенерацію клітин шкіри, знімає протизапальну дію і м’яко очищає шкіру, усуває лущення і почервоніння.



pic

1. Скраб з вівсянки, мигдалю та меду

Ця маска-скраб глибоко очищає шкіру, видаляє ороговілі клітини, знімає лущення і живить шкіру, вирівнює колір обличчя і сприяє швидкій регенерації клітин.

Подрібніть в блендері 1 столову ложку вівсянки і 5 шт. мигдалю. Додайте 1 чайну ложку меду і при необхідності воду (якщо маса надто густа). Нанесіть масажними рухами протягом 2-3 хвилин, потім залиште на 10 хвилин. Змийте теплою водою.

2. Маска з вівсянкою і молоком

Маска універсальна. Вона вирівнює колір обличчя, звужує пори, живить шкіру, надає доглянутий вигляд. Маска корисна для всіх типів шкіри і не має протипоказань.

Подрібнюємо 1 столову ложку вівсянки в блендері і заливаємо 3-ма столовими ложками молока. Розмішуємо до однорідної маси і наносимо на шкіру обличчя, шиї і декольте. Через 20-25 хвилин змиваємо теплою водою.

Джерело: Коліжанка.