У Рівному встановлювати винних у смерті 5-річної дитини в обласній дитячій лікарні будуть дві комісії - одну сформувало рівненське управління охорони здоров'я, іншу - Міністерство.

В прямому ефірі програми "Телемайдан. Запит на зміни" начальник управління охорони здоров'я РОДА Юрій Осіпчук розповів про стан розслідування справи про смерть 5-річного хлопчика.

- На сьогоднішній день працює створена наказом управління комісія, яка вивчає стан надання медичної допомоги Антонюку Миколі, хлопчику померлому. На сьогоднішній день проведено одне засідання, де на той момент вивчилась первинна медична документація і зроблені вже певні висновки, які все-таки не дають можливості встановити причини смерті і до кінця не дають можливості оцінити повноту чи професійність надання допомоги. Тільки після того, коли буде встановлена причина смерті, будуть опрацьовані всі ті макропрепарати, які були взяті під час розкриття, і тоді вже будуть якісь висновки, - зазначив начальник управління.

До теми: Кругова порука в медицині Рівне нщини в дії. Чи покарають винного у смерті 5-ти річної дитини? [ВІДЕО]

- Крім цієї комісії, яка створена наказом управління освіти, і яка створена з фахівців управління, ми звернулися в Міністерство охорони здоров'я. з метою унеможливлення якихось розмов, що ми рівненські і на місцевому рівні будемо робити, що нам захочеться. МОЗ відгукнулось і готове надати нам допомогу та створити таку комісію. Але не почала працювати комісія міністерства, тому що недавно були вилучені всі документи, всі макропрепарати правоохоронними органами. Є акт вилучення, все законно. Роботу зможуть продовжити тільки після того, як повернуть оригінали документів та препарати, - розповів Юрій Осіпчук, начальник управління охорони здоров'я РОДА.

До теми: Повна версія ексклюзивного аудіозапису розмови рівненських лікарів стосовно смерті 5-річного хлопчика

Нагадаємо, 5-річний Миколка Антонюк помер на початку листопада в обласній дитячій лікарні. У хлопчика нібито загострився апендицит, а у довідці про смерть написали, що від гострої распіраторної інфекції. Батьки винують медиків у бездіяльності.