У програмі ((http://www.rivne1.tv/news/57236)("Телемайдан. Запит на зміни")) говорили про смерть 5-річної дитини у Рівненській обласній дитячій лікарні. До розмов у прямому ефірі запрошували і лікаря Костянтина Думановського, якого звинувачують у смерті хлопчика.

Від участі в програмі медик відмовився - послався на поганий стан здоров'я, зокрема проблеми з серцем.

До студії зателефонував рівнянин Іван і поцікавився у головного лікаря обласної дитячої лікарні Віталія Бойка: чи Костянтин Думановський на лікарняному, чи ходить на роботу.

- На лікарняному, - відповів Віталій Бойко. - Він відсторонений від посади і має дисциплінарне стягнення.

До теми: Кругова порука в медицині Рівне нщини в дії. Чи покарають винного у смерті 5-ти річної дитини? [ВІДЕО]

На таку відповідь Ярослав Коноплястий, адвокат батьків померлого хлопчика, зауважив:

- Він же давав інтерв'ю іншому каналу. І був в лікарському халаті. Він [Костянтин Думановський - прим. авт.] зазначав, що він відсторонений тільки від посади заввідділенням, а лікувати він має право далі дітей. Тобто він має право і далі оперувати, якщо вийде з лікарняного?

- На даний момент він знаходиться на лікарняному. Коли він був два дні тому в лікувальному закладі... Це ж відкрита лікарня. Я не знаю, чого він приходив. Може він з особистих питань там був... Ну він відсторонений від посади заввідділенням.

Крім цього, адвокат поцікавився, чи має право Думановський зараз оперувати. Головний лікар Рівне нської обласної дитячої лікарні відповів, що зараз лікар не оперує. Всі крапки над "і" розставить слідство, сказав Віталій Бойко.

Читайте також: Озвучили перші висновки у справі про смерть 5-річного хлопчика у рівненській лікарні

Нагадаємо, 5-річний Миколка Антонюк помер на початку листопада в обласній дитячій лікарні. У хлопчика нібито загострився апендицит, а у довідці про смерть написали, що від гострої распіраторної інфекції. Батьки винують медиків у бездіяльності.