Пам’ятник борцям за встановлення Радянської влади на західноукраїнських землях у Гощі відтепер не має статусу пам'ятки.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко підписав наказ Мінкультури від 26 листопада 2015 року № 977 «Про не занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України».

Як пише Урядовий портал, відповідне рішення було прийняте на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» а також фахових висновків та рішень Експертної комісії з розгляду питань занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Мінкультури.

Серед таких об’єктів монументального мистецтва: сорок - пам’ятники Леніну і один пам’ятник борцям за Радянську владу на західноукраїнських землях. Ці об’єкти розташовані: у місті Слов’янськ (Донецька обл.) -1, у місті Запоріжжя – 1, у селищі Гоща (Рівне нська область) -1, у селищі Мечебилове (Харківська область) – 1, у місті Ізяслав (Хмельницька область) -1 та 36 у Чернігівській області. Ці об’єкти, які тепер не мають статусу пам’яток, офіційно не знаходяться під охороною держави.