До редакції rivne1.tv зателефонувала мешканка будинку на Шухевича, 2 у Рівному. Надія Миколаївна скаржилась, що у квартирі, під'їзді та навіть на вулиці чути запах газу, від якого "виїдає очі". Схвильована жінка зателефонувала за номером 104, але там їй порадили лише зачинити вікна, двері, а витоку газу насправді немає. Рівнянка стурбована, що на її виклик ніхто не виїжджає.

Як повідомив журналістам диспетчер аварійної газової служби, на гарячу лінію надійшло вже близько сотні дзвінків від рівнян зі скаргами на газ.

Як пояснив працівник газової служби, у районі Бармаків з 14.00 до 16.00 переливали одорант з однієї ємкості в іншу (одорант - спеціальний газ, який додають до природного газу, щоб надати йому сильного специфічного запаху, за яким і визначають місця витікання). Сталося так, що газ витік у повітря. Оскільки вітер дме у напрямку Рівного, одорант і охопив район Північний.

Дзвінки про відчутний газ надходили вже і від мешканців Млинівської та навіть Соборної, розповіли в аварійно-газовій службі. Очевидно, слабкі пориви вітру повільно розносять газ. Тому варто зачекати, доки одорант повністю розвіється. Щоб убезпечити себе від дії газу, рухайтеся в протилежну сторону - від вулиці Льонокомбінатівської.

Також в аварійно-газовій службі радять рівнянам зачинити кватирки, вікна, двері. Коли запах повністю зникне, ввечері провітріть квартири та під'їзди так, щоб був протяг.

Після того, як одорант розвіється, газові служби виїдуть на виклики та перевірять, чи немає витоків газу.