Вчора, 27 листопада, о 16:00 до пожежно-рятувальної служби за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в смт. Рафалівка Володимирецького району. Загоряння сталося в одній із кімнат цегляного двохквартирного житлового будинку, критого шифером, розмірами 10х20 м.

За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 5-го державного пожежно-рятувального поста з смт. Рафалівка. За лічені хвилини рятувальники вже були на місці події, провівши оперативне розгортання, подали на гасіння пожежі водяний ствол. Завдяки професійним та оперативним діям вогнеборців пожежу було швидко локалізовано чим вдалося запобігти розповсюдження вогню на весь будинок. Загиблих і травмованих немає.

Пожежу виявили власники, які були у той момент на подвір’ї. Через їдкий дим люди не могли зайти у приміщення та загасити полум’я підручними засобами, тому негайно повідомили про пожежу рятувальну службу. Внаслідок пожежі вогнем знищена одна житлова кімната розмірами 4х3м та речі домашнього вжитку, що були в кімнаті. Причина пожежі наразі встановлюється.

У зв’язку зі збільшенням кількості пожеж рятувальники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівне нській області звертаються до громадян суворо дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки та дбати про належний протипожежний стан у власних господарствах та помешканнях, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Адже, як свідчить досвід, більшість пожеж виникають саме через так званий «людський фактор» та недотримання правил пожежної безпеки. Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області.