До Костопільського відділу поліції звернувся 44-річний місцевий житель про крадіжку коробки передач належного йому автомобіля марки «VOLVO FL». Того ж дня правоохоронці затримали двох молодиків, які планували здати поцуплене на металобрухт.

Як з’ясувала слідчо-оперативна група, костопільчанин приїхав на територію колишньої бази, щоб відремонтувати свій автомобіль. Чоловік демонтував коробку передач, аби усунути неполадки в роботі вантажівки, та завершити ремонт до закінчення дня не встиг. Агрегат залишив поряд з авто, оскільки територія була огороджена. Та, коли вранці повернувся для закінчення ремонтних робіт, коробка передач зникла.

Чоловік за допомогою звернувся до працівників поліції, які впродовж дня знайшли і викрадене, і зловмисників. Ними виявилися 18-річний та 21-річний місцеві жителі, які для вчинення крадіжки використали дитячі санчата. Незважаючи на складнощі транспортування, вони дотягнули агрегат до будинку і залишили у коридорі будинку, де мешкав один із них. Молодики планували здати коробку передач на металобрухт, але завадили злочинними намірам правоохоронці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Відповідно до санкції статті молодики можуть позбутися волі на строк до трьох років.



pic

pic

Повідомляє відділ комунікації ГУНП України в Рівне нській області.