Інваліди ІІІ групи загального захворювання, інваліди з дитинства та діти-інваліди отримуватимуть підвищені соціальні виплати вже з грудня поточного року.

Це стало можливим завдяки внесенню змін до постанови Кабміну від 26 березня 2008 р. № 265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян». Відтак, пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплата державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам буде здійснюватись у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Раніше пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплата державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам були на фіксованому рівні – 949 гривень. Тому з 1 вересня, коли відбулось підвищення усіх соціальних стандартів, виплати для цих категорій не зросли.

Зараз цю помилку виправили і вже з грудня починаються виплати цим категоріям на рівні прожиткового мінімуму – 1074 грн. У майбутньому ці виплати автоматично будуть зростати разом із підвищенням прожиткового мінімуму.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.