Фахівці комунального закладу «Рівненський обласний центр здоров’я» Рівненської обласної ради організували цикл зустрічей лікарів-онкологів та підліткових наркологів зі студентською та учнівською молоддю міста Рівне.

Такі заходи відбулися у НУВГП, аграрному коледжі, а також в комунальному закладі «Рівне нська обласна бібліотека для молоді» Рівне нської обласної ради. Мета таких зустрічей привернути увагу насамперед молодих людей до проблеми згубного впливу тютюну на людський організм.

- Статистика вживання тютюнових виробів у нашій країні залишається досить сумною: 60 % чоловіків і 20 % жінок знаходяться у постійному полоні цигаркового диму. Палить кожна п’ята жінка. І біда в тім, що деякі із них не кидають цієї звички до половини вагітності, а то й до самих пологів, ні на мить не задумуючись, як це відобразиться на здоров’ї майбутньої дитини. Окрім того, науковцями доведено зв'язок тютюнокуріння із 12 формами раку у людини. Насамперед, це рак легенів, стравоходу, гортанні порожнини рота, раку молочної залози у жінок, - інформує лікар-методист комунального закладу «Рівне нський обласний центр здоров’я» Рівне нської обласної ради Галина Кашпер.

Також спеціалістами комунального закладу «Рівне нський обласний центр здоров’я» Рівне нської обласної ради було проведено моніторинг серед мешканців Рівного різних вікових категорій - від 15 до 60 років щодо обізнаності шкідливого впливу тютюну на людський організм. Як показали опитування, 92% респондентів знають про залежність від тютюну і про те, що куріння прискорює розвиток онкозахворювань. Однак, це не зупиняє багатьох розлучатися із цигаркою. З тим, що соціальна реклама тютюну збільшує кількість бажаючих взяти до рук цигарку, згідні 95,8% опитаних і понад 60% погоджуються - розміщення антиреклами тютюнових виробів поруч із місцями продажу останніх впливатиме на зменшення кількості курців.