На Рівненщині не перестають вшановувати героїв загиблих у боротьбі за Незалежність України. Так, в Демидівці встановили та освятили монумент, який, за задумом автора, об’єднуватиме пам'ять про усіх, хто став на захист свободи своєї Батьківщини.

Вже майже рік минув відтоді як у зоні проведення антитерористичної операції загинув 21-річний нацгвардієць з Демидівки Роман Зубчук. Аби вшанувати його пам’ять та пам’ять усіх загиблих борців за волю та незалежність України у селищі встановили пам’ятний знак.

Ідея встановлення у рідній Демидівці пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України» у художника Юрія Орешка виникла, коли він й сам був на Майдані.

Кошти на монумент збирали усім селищем. А тому місцеві переконані, що він єднатиме різні покоління демидівчан навколо однієї ідеї — боротьби за Незалежність України.

Не заросте стежка до пам'ятника, впевнений і голова Рівне нської обласної ради. Монумент об’єднуватиме пам'ять про усіх борців за волю та незалежність України. Починаючи від козаків, бійців Української Постанської армії, воїнів Другої Світової війни і до новітніх героїв — Небесної Сотні та загиблих учасників війни на Сході України.