На Рівненщині відбувся фестиваль україно-грузинської дружби.

Під час мистецького дійства можна було ознайомитися із самобутньою культурою, традиціями, обрядами, кухнею і талантами етнічних грузинів, що проживають на території Рівне нської області.

На фестиваль завітав старший радник посольства Грузії в Україні Олександр Капіані, який позитивно оцінив проведення таких заходів.

«Цей фестиваль важливий тим, що зближає українську та грузинську культури. Адже в останній час вдвічі збільшилося туристів з України до Грузії. Тому варто налагодити співпрацю в усіх напрямках», - розповів Олександр Капіані.

Зокрема, під час фестивалю відомий рівненський письменник та журналіст Віктор Мазаний передав музею Лесі Українки, що знаходиться в грузинському місті Сурамі, книги про Україну.

«Нещодавно я приїхав із Грузії. Під час візиту я відвідав музей відомої української письменниці й вирішив, що його колекцію варто поповнити такою літературою. У цій справі може допомогти нещодавно створена громадська організація, - розповів Віктор Мазаний.

Фестиваль організувала ГО «Центр Україно-Грузинської дружби «Сакартвело», котра утворилася зовсім нещодавно. І має на меті сприяти налагодженню культурних, торгово-економічних та туристичних зв’язків України із Грузією.



pic

pic

pic

pic

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.