Правоохоронці Рівненської області розшукують зловмисника, який осквернив дві церкви у селищі Рокитне, обікравши Свято-Троїцький храм, а через три доби — Свято-Іверський. В будівлі останнього той підпалив ще й підлогу.

До поліції о шостій ранку 27 листопада звернувся настоятель Свято-Троїцької церкви, що невідомий у храмі розбив віконне скло. Слідчо-оперативна група на місці події з’ясувала, що із будівлі для богослужінь було викрадено 300 гривень та цілющу ікону Божої матері із золотими та срібними прикрасами.



pic

А вже 30 листопада до Рокитнівського відділення поліції надійшло повідомлення від Державної служби з надзвичайних ситуацій про пожежу у Свято-Іверському храмі. Правоохоронці встановили, що всередину церкви зловмисник потрапив, розбивши віконне скло, та викрав звідти 200 гривень та наостанок підпалив підлогу. Внаслідок пожежі вогнем було пошкоджено дерев’яне покриття, майно церкви та задимлено стіни.



pic

За результатами оперативних та розшукових заходів співробітники Рокитнівського відділення поліції у скоєнні вищевказаних кримінальних правопорушень обґрунтовано підозрюють уродженця села Заболоття Рокитнівського району Кравченю Володимира Ілліча, 1967 р.н. Чоловік раніше судимий за скоєння крадіжки з проникненням у приміщення, протягом року тричі притягався до адміністративної відповідальності, ніде не працює, веде бродяжницький спосіб життя, може перебувати на залізничних та автовокзалах Рівне нської області.



pic

Правоохоронці звертаються до всіх громадян, у разі отримання будь-якої інформації, яка допоможе встановити місце перебування зловмисника, звернутися до Рокитнівського ВП Сарненського ВП НП України в Рівне нській області за номерами телефонів: (03635) 2-23-65, 0958351283 або «102». Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.