Минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загиув 1 військовослужбовець, ще троє зазнали поранень. Про це на традиційному брифінгу у середу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минулої доби через бойові дії ми втратили одного воїна, ще троє отримали поранення", - сказав він. За словами Лисенка, ворог продовжує здійснювати збройні провокації у зоні АТО.

На луганському напрямку противник у вівторок порушив режим тиші поблизу села Троїцьке, де зафіксовано кілька пострілів з кулемета.

У селищі Луганське поблизу Світлодарська на Донеччині ворог тричі застосував гранатомети. В околицях Горлівки епіцентром бойових дій у вівторокуло селище Новгородське, де працювали снайпери бойовиків, а також 1 раз було зафіксовано обстріл з БМП. Тут противник намагається скористатися ландшафтом і максимально близько підійти до передових позицій сил АТО. Втім, – безуспішно, заявляють у штабі АТО.

Поблизу Авдіївки у вівторок увечері відбулося бойове зіткнення сил АТО з окупантами. Бойовики висунулися з Ясинуватої, і після півгодинного бою відступили. Також поблизу Красногорівки відбулося 2 ворожих обстріли з 82-мм міномета. В цілому обстановка на західних околицях Донецька без змін – традиційно ворожі провокації зафіксовано по всій лінії зіткнення на цій ділянці.

На маріупольському напрямку, найбільшу кількість ворожих провокацій зафіксовано у Гранітному. Зокрема, противник обстріляв з 82-мм мінометів місцевий парк.

Також ворог, що контролює лівий берег Кальміуса, кілька разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Ще провокації окупантів зафіксовано у Новотроїцькому та Широкиному.

Джерело: Українська правда