Правоохоронці таки встановили особу нападника на знімальну групу першого місцевого. Щоправда відпущений того ж дня з міськвідділу міліції зараз переховується від слідства. Про те, що діяла організована група тимчасово-поліцейські не говорять. Про що ще мовчить слідство - спеціальний репортаж Дмитра Леонтіюка.

Після кількох акцій журналістів та суспільного резонансу поки тимчасово начальник поліцейських області та його заступники спустились з високих кабінетів до людей.

А наболіло - багато. Це і незаконний видобуток каміння схожого на бурштин під прикриттям людей зовні схожих на міліціонерів, і гучні корупційні справи, і систематичні підпали автівок, і хулігани з гранатами, які останнім часом, за правилами жанру, літають і вибухають.

Віктора Мельника два місяці тому поранили на бурштиновому клондайку. Біля рідної Катеринівки. В спину. Стріляли впритул.

Це інтерв'ю опубліковане наступного після стрілянини дня і подальший резонанс допомогли донедавна міліціонерам відкрити очі. А разом з тим і визнати, що горе-стрілок міг бути в погонах.

Тонни вилученого бурштину, які поліцейські бояться втратити і платять банкам за збереження доказів, сотні звернень і вилучених одиниць техніки, і аж ціла одна організована група. Так тимчасово-поліцейські чини підсумовують рік боротьби з незаконним видобутком сонячного каменю.

Зате передбачена кримінальна відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності, яке попри десятки свідків і відеодокази поліцейські все ніяк дорозслідувати другий місяць не можуть. Нині ціла система нацполіції забуксувала через те, що безпосередній нападник сховався.

Так само, як і питання про кваліфікацію вчиненого уникають самі правоохоронці. Мовляв слідство триває, факти перевіряються. А чи діяли молодики, які приїхали разом і виконували команди одного чоловіка, організовано і групою - в папірці головного слідчого - не написано.

Оце міліціонери розцінили як незаконний збір персональних данних, і порушили проти Артема та Каті кримінальне провадження.

Так само, як і триває процес паралельного розслідування Першого місцевого. Тож, якщо вам знайомі ці особи, або ви знаєте, де знаходиться молодик, що напав на Артема, - звертайтеся в редакцію Першого місцевого. Анонімність ми гарантуємо.