Служба автодоріг Рівненщини звертається до перевізників, власників великовагового та великогабаритного транспорту із проханням – переобладнати свої авто, аби не ускладнити транспортне сполучення в зимовий період.

«Просимо обладнати транспортні засоби зимовою гумою, противідкатними упорами, ланцюгами протиковзання, лопатами автомобільними та іншими технічними засобами, необхідними для безпечного руху автомобілів під час ускладнення погодних умов та при виникненні надзвичайних ситуацій», - йдеться у зверненні служби.

Крім того, усім водіям в умовах негоди дорожники радять зберігати безпечний швидкісний режим та дотримуватись вимог Правил дорожнього руху, уникати ризикованих маневрувань, не перевищувати швидкість, дотримуватися безпечного інтервалу та дистанції руху, а в умовах снігопаду – рухатися з увімкненим ближнім світлом фар, при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Також служба просить рівненських водіїв слідкувати за повідомленнями Гідрометцентру, та не нехтувати попередженнями Служби автодоріг.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.