Учора вночі на вулиці Київській молодиків піймали «на гарячому» патрульні Рівненського відділу поліції. 16-ти та 18-річний хлопці саме намагалися викрасти акумулятор із авто марки «CITROEN Nemo». Один із них, як з’ясувалося згодом, декілька годинами раніше завдав ножових поранень 43-річному чоловікові.

Близько третьої години ночі поліцейські саме здійснювали патрулювання в районі автовокзалу, коли помітили підозрілу поведінку двох невідомих біля припаркованої іномарки. Як повідомив заступник командира взводу роти Рівне нського відділу поліції Василь Кулінка, побачивши правоохоронців, зловмисники одразу почали втікати. Одного з них вдалося наздогнати, інший – втік.

Та вже вранці обоє перебували у Рівне нському відділі поліції завдяки проведеним розшуковим заходам оперативників. Як з’ясувалося, парубки за тиждень обікрали вісім автівок у різних районах міста. Розбиваючи віконне скло, молодики забирали всі цінні речі, що були в салоні: магнітоли, флеш-пристрої, навігатори та відео реєстратори. Заразом відкривали капот в автомобілі і знімали акумулятор. Усе викрадене зберігали у найманій у Рівному квартирі та на горищі будинку, де знаходилося помешкання, та збиралися награбоване продати.

Зловмисниками виявилися уродженці міста Славути Хмельницької області, а нині студенти рівненських навчальних закладів.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває. Працівники поліції перевіряють зловмисників на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області