Події на Сході України змушують людей тікати з рідного краю. Таких сімей у Рівному чимало. Їм доводиться долати труднощі, аби пристосуватися до нового середовища. Найважче у таких ситуаціях дітям, яким доводиться долати мовний бар'єр. За якою програмою навчаються учні-переселенці у школах та чи створені належні умови до мовної адаптації дивіться у сюжеті.

На Сході України проливаються не тільки сльози, а й кров. Проживати у середовищі, де панує страх, смерть - психологічно важко. А тому, багато родин намагаються знайти новий дім, де зможуть розпочати своє життя з чистого аркуша.

Рівне - чи не єдине місто, яке тепло приймає переселенців. Для них створюються всі умови, аби вони почували себе комфортно. Вже півроку минуло, відтоді як луганська сім'я Тетяни Бардаш переїхала на Рівне нщину. Тут, вона влаштувалася на роботу вчителькою початкових класів. Переконує, - адаптувалися до україномовного середовища швидко.

Тетяна Бардаш зізнається, - залишити свій дім та роботу було складно. Однак, тут вона знайшла нових друзів, підтримку та безпеку.

У Рівне нській загальноосвітній школі №13, де працює переселенка Тетяна, також навчаються діти, яким довелося змінити місце проживання у зв'язку із політичною ситуацією.

У Рівне нському управлінні освіти кажуть, - учні-переселенці навчаються за звичайною програмою. Та, для того, аби покращити розуміння української мови для них створили спеціальні курси.

Директор 13-ої рівненської школи Михайло Бєлік переконує, - незважаючи на мовний бар'єр, учні зі Сходу роблять значні успіхи у навчанні, адже для них створенні всі умови для розвитку.