З третьої спроби, після чотирьох годин консультацій рівненська облрада таки поділила комісійний пиріг в сесійній залі. Каменем спотикання традиційно були бюджет, будівництво, комунальна власність та земля. На сьомій годині засідання стомлені обласні обранці одноголосно освятили передомовлені за кілька годин результати домовленостей кількох тижнів. Попри таку консолідацію голосування стало свідченням ще й того, що облраду її голова не контролює.

Першим ділом обласні обранці після тритижневої перерви вносять зміни до бюджету області. Ділять субвенції з держбюджету.

Важливі для області та процедурні питання голосують напрочуд злагоджено.

Три тижні консультацій та перемовин не віщували біди. Адже хоч і хитка, та все ж більшість умовно - контрольована головою облради узгодила кандидатури керівників комісій облради.

За процедурою, далі тричі оголошувались перерви для того, щоб передомовитись в кулуарах. Двічі голосування закінчувались - нічим.

За шість годин від початку сесії депутати - таки повернулись до сесійної зали. Але процес передомовляння про передомовлене - не припиняється

Витримавши паузу обранці отримують компромісний проект рішення, ну дуже вже схожий на той, що пропонували однопартійці Президента.

Щоправда така консолідація про людське око може свідчити ще й про те, що більшості, принаймні стійкої в обласній раді немає. А значить обранцям є про що домовлятися, аби потім передомовитись.