Російській мові не бути. Так вирішили освітяни нашого міста. Нині, у навчальних закладах Рівного російська мова як предмет чи факультатив не вивчається. Хоча, іноді на уроках зарубіжної літератури доводиться читати тексти в оригіналі. Чи є труднощі у розумінні мови та чи хочуть рівняни відновити російську мову як предмет дізнавалася Інеса Пославська.

Рівне відмовилось від російської мови. Якщо раніше школярі нашого міста обов'язково вивчали російську мову, то зараз не має спеціально відведених годин для її вивчення. Вчителька зарубіжної літератури загальноосвітньої школи №11 Ірина Калошина, вже понад 30 років навчає дітей. Починала працювати вчителем російської мови. Втім, після оголошення Незалежності України поступово доводилося змінювати освітній напрям.

Згідно чинної програми зарубіжної літератури у кожному класі розглядають твори російських авторів. Учні читають тексти та вивчають поезії напам'ять, як в перекладі, так і в оригіналі. Труднощів у розумінні іншої мови як таких немає, - переконують вчителі.

Однак, ми вирішили дізнатися у пересічних рівнян, чи хочуть вони, аби їхні діти та онуки вивчали російську мову у школах. Більшість проти, мовляв це "мова окупанта", втім є й такі, які тільки "за".

У Рівне нському управлінні освіти кажуть, - потреби у вивченні російської мови не має. Звернень від батьків, які б хотіли, щоб їхні діти опанували ще одну мову не було.