На Рівненщині, напередодні Дня Збройних Сил, 13 військовослужбовців ОК «Захід» отримали ордери на нові квартири.

Житло вдалося придбати завдяки чималим зусиллям голови Рівне нської облдержадміністрації Віталія Чугуннікова, котрий домігся, аби до переліку отримувачів квартир, що фінансує Міноборони, включили саме рівненських військових.

Для них та членів їх родин придбали дво- та трикімнатні квартири у новобудові, що у селищі Зоря Рівне нського району.

З новосіллям власників житла привітали заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Олександр Савчук, заступник командувача ОК «Захід» полковник Олег Герасимук та Зорянський селищний голова Михайло Олійник.

«Дуже добре, що в такий складний час є можливість вручити ордери. Держава нарешті стала опікуватися тими, хто самовіддано служить заради її безпеки. А наявність житла є вагомою запорукою високого соціального статусу військовослужбовців. Завдяки неодноразовим відвідинам Міноборони Віталієм Чугунніковим, Рівне нщина і потрапила до переліку регіонів, яким передбачені квартири. Таким чином ми частково зможемо віддячити нашим військовим за їхній патріотизм», - зазначив Олександр Савчук.

Вісім військовослужбовців отримали квартири в якості службового житла, ще п’ять – у постійне користування. Усі військовослужбовці перебували на квартирному обліку в Мінобороні. Усі помешкання – покращеного планування, загальна площа двокімнатних квартир у середньому 70 квадратних метрів, а трикімнатних – 92.

«До кінця року ще для 18 військових планується отримання житла у Рівному. Водночас передбачена компенсація за житло для 11 чоловік, які перебувають на черзі, у розмірі близько чотирьох мільйонів гривень», - повідомив полковник Олег Герасимук.