Мешканці Рівненщини скаржаться на недобросовісних перевізників, які самовільно вирішують – коли і скільки рейсів їм робити, особливо у селах.

Таке стурбовання висловив керівник Бабинської громади Олег Гречич на засіданні робочої тематичної групи з питань децентралізації у сферах промисловості та транспортної інфраструктури. Він розповів, що до села Дмитрівка маршрутка їздить лише двічі на день. Тому голова громади висловив побажання – запровадити нові маршрути, що будуть сполучувати села не лише з обласним центром, а й між селами.

З профільною комісією сільські голови обговорили також проблемні дороги у громадах області. Адже дороги між населеними пунктами з вибоїнами, або взагалі бруківка. Тому майже усі вони потребують капітального ремонту.

Стурбовані керівники громад і старими деревами. Чимало їх росте поблизу багатоквартирних будинків, і невідомо хто має зрізати аварійні старі дерева. Тож це питання також доручили вивчити профільній робочій групі.

В свою чергу члени групи висловили ряд інших проблемних питань. Зокрема, нагадали – багатоквартирні будинки мають бути на балансі громади, або ж за них має відповідати ОСББ, чи інша управляюча структура. Нині більшість таких будинків просто «висять у повітрі». А це, нагадали спеціалісти – протизаконно. Згадали також і про Бабинський цукровий завод. Фахівці впевнені його роботу потрібно відновити, тоді підуть хороші надходження до бюджету громади.