Відкриті безкоштовні покази фільмів у рамках ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA проводитимуться для всіх бажаючих 7, 8, 9 і 12 грудня в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

В понеділок, 7 грудня, демонструватиметься фільм «Пост Майдан». Автори стрічки кілька тижнів стежать за чотирма людьми напередодні президентських виборів в Україні. Усі вони з різних куточків країни – Донецька, Криму, Ірпеня та Києва. Їх об’єднує те, що вони були поранені під час протестних акцій в Україні. Майдан втрачає свою актуальність, а чотири герої фільму намагаються вирішити особисті проблеми та беруть активну участь у громадському житті країни. Початок показу – 18:00.

У вівторок, 8 грудня, можна буде переглянути стрічку «Нульовий вплив». У ній розповідається про американську сім’ю Бівен із Манхеттена. Вона розпочинає річний проект, спрямований на зменшення впливу на навколишнє середовище, який передбачає відмову від електроенергії та створення відходів (включаючи туалетний папір), а також виробництво нових ресурсів. «Нульовий вплив» створює особистісний і часто химерний портрет подружжя, яке пристосовується до суворих і тривалих змін у способі життя, що повністю змінюють їх існування.

Як вони справляються з цими змінами? Чи стають деякі речі в житті кращими і простішими, якщо дещо обмежити себе? Відповіді на ці питання можна буде отримати після перегляду фільму, який розпочнеться о 17:00.

В середу, 9 грудня, для перегляду буде представлений фільм «Цап за голос». Це історія про те, як після загальнодержавних виборів у Кенії в 2013 році в середній школі Маджаоні наступне покоління кенійських виборців навчається демократії. На щорічних шкільних виборах троє учнів змагаються за почесну посаду президента школи. Безмежні ентузіазм і мотивація цих трьох кандидатів віщують жорсткі виборчі перегони. Незважаючи на те, що це лише шкільні вибори, в стрічці можна побачити всі основні етапи сучасного виборчого процесу: офіційне оголошення початку виборів, висування кандидатів, робота виборчих штабів, пошук коштів на передвиборну кампанію, агітація, підкуп виборців, день голосування й оголошення результатів. Початок показу – 18:00.

Закриття цьогорічного мандрівного фестивалю на Рівне нщині й останній відкритий показ у його рамках відбудеться в суботу, 12 грудня. Для перегляду буде запропонований фільм «Інша країна». Це історія Фабріса – політичного біженця з Демократичної республіки Конго, який виїхав до Росії, щоб урятувати своє життя від куль диктаторського режиму. Він бореться за виживання й отримання статусу політичного біженця у Москві. Його родина чекає на нього, але Москва сльозам не вірить. Початок показу – 11:00.

Всі відкриті покази відбудуться в Рівне нській обласній універсальній науковій бібліотеці за адресою: м. Рівне , вул. Короленка, 6, 2-ий поверх (актова зала).

Нагадаємо, що Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA – неполітичний і некомерційний. Регіональним партнером фестивалю в Рівне нській області є РОГО «Комітет виборців України» та проходить у нас уже втретє.

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Про це повідомили у інформаційному відділі РОГО КВУ

pic