У селі Переходичі Рокитнівського району між двома односельцями виник конфлікт, у результаті якого молодий чоловік із вогнепальним пораненням госпіталізований до лікарні.

Майже опівночі 6 грудня біля сільського клубу, де на той час у розпалі була дискотека, зчинилася бійка, а згодом пролунав постріл. Таким чином в особистих неприязних стосунках між собою розбиралися напідпитку двоє місцевих мешканців. Аби з’ясувати все остаточно, 23-річний житель Переходичів приніс з дому мисливську рушницю, із якої поранив 30-річного односельця.

Як пояснив винуватець події працівникам поліції, він хотів лише налякати свого супротивника та спочатку вистрелив угору. Але залагодити конфлікт не вдалося, бо між чоловіками знову зчинилася бійка, у результаті якої пролунав черговий постріл. Куля цього разу влучила в ногу односельчанину.

Із вогнепальним пораненням лівої ноги потерпілого госпіталізували в хірургічне відділення Рокитнівської центральної районної лікарні.

Як з’ясувалося, гладкостовольна мисливська рушниця марки «ІЖ-17» не зареєстрована у встановленому порядку. Зброю та гільзу 16 калібру правоохоронці вилучили та направили на експертизу.

За частиною 4 статті 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження. Вирішується питання щодо повідомлення 23-річному чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За скоєне йому тепер загрожує до шести років позбавлення волі.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.