Часто, коли люди починають сильно кашляти і задихатися під час кашлю, то відразу думають, що це бронхіт. Але, є ще одне захворювання, яке підходить за симптомами - це трахеїт. Трахеїт - це запалення самої оболонки трахеї. Трахея - це трубка, яка з'єднує нашу гортань з бронхами. Якщо ви виявили у себе трахеїт, його потрібно оперативно лікувати, інакше хвороба перейде на бронхи, а там вже і на легені. І ваше лікування може ускладнитися і затягнутися.

Трахеїт має дві форми захворювання - хронічну і гостру форму. Гостра форма трахеїту починається від попадання вірусу в наш організм, а хронічний трахеїт, виникає, коли гостра форма трахеїту була недолікована. Особливо часто страждають люди, які курять, мають серйозні проблеми з серцем і люди, які зловживають алкоголем. Також, часто хворіють трахеїтом люди, у яких такі хвороби, як гайморит, хронічний синусит і запалення пазух носа. Гостра форма трахеїту супроводжується також ларингітом і ринітом.

pic

Симптоми трахеїту

Одним з найбільш характерних симптомів трахеїту вважається кашель. Різкий, сухий, задушливий кашель, напад якого може виникнути при глибокому вдиху. Нерідко внаслідок нападів такого кашлю порушується нічний сон, і його зовсім не пом'якшує чашечка чаю. Для людей, які страждають цим захворюванням, характерні хриплуватий голос, «свистяче» дихання. До симптомів трахеїту також відносяться погіршення загального самопочуття, головні болі, підвищення температури тіла. Можлива навіть поява лихоманки.

Характерний і такий вельми неприємний симптом, як печіння в області грудей. Крім того, при цьому захворюванні завжди має місце зміна нормального стану слизової оболонки трахеї - вона або тоншає, як би атрофується, або ж, навпаки, набрякає і збільшується. Безумовно, у випадку виникнення такого хворобливого стану, необхідно терміново звернутися до лікаря для діагностики та лікування, адже люди, що займаються самолікуванням, насправді, ризикують своїм здоров'ям і здоров'ям своїх близьких.

pic

Лікування трахеїту народними засобами

Народна медицина має у своєму арсеналі чимало рецептів, здатних полегшити і прискорити процес одужання при трахеїті.

- Чаї з калиною, малиною, полуницею відмінно знімають гострі стани і зміцнюють організм.

- Чудовий ефект дає застосування відвару бруньок сосни: 12-15 бруньок на 250 мл. води, залити окропом, дати відстоятися. Приймати по 1 ст. ложці 5-6 разів на день.

- Свіжий морквяний сік рекомендується приймати по півсклянки тричі на день, і цей засіб позитивно впливає на стан слизової оболонки трахеї.

- Сік чорної редьки з медом треба приймати по 1 ст. ложці через півгодини після їжі 3-4 рази на день.

- 2 ст. ложки цибулиння залити двома склянками окропу, настоювати в термосі, потім 3-4 рази на день полоскати горло.

- 1-2 ст. ложки квіток календули залити однією склянкою окропу, теплим відваром полоскати горло.

- Інгаляції над гарячою вареною картоплею мають пом'якшувальну та протизапальну дію, сприяють прискоренню одужання.

pic

Але, звичайно, не забувайте, що народна медицина може бути тільки додатковим лікуванням до медикаментозного лікування. Для того, щоб уберегти себе від подальших захворювань, потрібно зміцнювати свій імунітет. Потрібно загартовувати свій організм, займатися спортом, тримати завжди в теплі ноги і шию.