9 грудня 2015 року виповнюється 145 років з дня народження Федора Штейнгеля – депутата І Державної думи Російської імперії, Генерального секретаря торгівлі й промисловості Центральної Ради, посла Української Держави у Берліні в часи Павла Скоропадського, засновника Городоцького музею – першого світського музею на Волині й сільського в Україні.

З цієї нагоди в середу, о 15:00, у Рівне нському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація документального фільму Олексія Бухала "Сумна мелодія життя" присвяченого цій непересічній особистості.

Що відомо про цього благодійника, творця першого приватного музею, археолога, зоолога, покровителя двокласного училища в Городку під Рівним, спонсора лікарень для простих людей, депутата і дипломата про мецената, науковця та політика початку 20 століття Федора Штейнгеля, можна буде дізнатись під час перегляду фільму, спілкування з дослідниками його біографії та часу, у якому він жив. Слід, залишений цією світлою особистістю на теренах нашого краю, завжди пам’ятатимуть вдячні нащадки його благодійних справ.

Чекаємо усіх, хто цікавиться минувшиною рідного краю та життям його визначних діячів.