У неділю близько 16 години до поліції повідомила 65-річна рівнянка, що у неї виник конфлікт з невідомими чоловіками, які, на її думку, застрелили двох собак.

На місці події слідчо-оперативній групі пенсіонерка пояснила, що, перебуваючи у будинку за місцем поживання, почула постріли. Вийшовши на вулицю, жінка побачила компанію чоловіків. Останні вживали спиртні напої, а один із них був зі зброєю. Коли побачила своїх двох собак мертвими, одразу викликала поліцейських.

Правоохоронці з’ясували, що 73-річний рівнянин мав при собі мисливську гладкоствольну рушницю марки «ІЖ-12». З місця події правоохоронці вилучили та направили на експертизу вказану зброю та гільзи.

— За цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України, — повідомив т.в.о. начальника Рівне нського відділу поліції Юрій Леник. — Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень або арешт на строк до шести місяців.

Водночас правоохоронці нагадують громадянам про дотримання правил тримання домашніх тварин. Адже за вигул собак без повідків і намордників чи у не відведених для цього місцях власник відповідатиме за частиною 1 статті 154 (порушення правил тримання собак і котів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП В Рівне нській області

pic

pic