Рівненський міський суд розглянув по суті обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого міліції та ухвалив вирок, яким останнього визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що завдала істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам громадянина і спричинила тяжкі наслідки).

Доведено, що правоохоронець, неналежно виконуючи покладені на нього службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не забезпечив належне збереження грошових коштів у сумі 80 тис дол США, що ним вилучені у громадянина під час розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобутку бурштину. Як наслідок – валютні цінності було викрадено з приміщення обласного управління міліції у листопаді 2014 року.

- Згідно з вироком суду екс-правоохоронцю призначено покарання в межах санкції інкримінованої статті КК України у виді позбавлення волі строком на

3 роки із встановленням іспитового терміну – 1 рік і 6 місяців. Також його позбавлено права обіймати посади, пов’язані з владними повноваженнями та здійсненням правоохоронної діяльності строком на 1 рік і 6 місяців, - повідомив державний обвинувач, прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокурати Рівне нської області Андрій Бабич.

Слід зазначити, що на даний час вирок суду законної сили не набрав.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області