Привидам комунізму в Рівному дуже не сподобалась вимога спілки офіцерів щодо знесення пам'ятника неписьменному в парку ім. Шевченка. В інтернеті розгорівся віртуальний батл.

http://ogo.ua/articles/view/2015-12-07/70412.html

Комуняки висувають такий головний аргумент: "Під пам'ятником є могила". Справді, ця обставина перешкоджає знесенню в Києві пам'ятників застреленого ними в спину Миколі Щорсу і підстреленого снайпером Судоплатова "в задню частину стегна" (нижче спини) генералу Ватутіну.

Отже, рівненській владі доведеться знову переносити цю могилу, щоб виконати закон про декомунізацію?

Її переносили вже двічі!!! Любомирські змусили польську владу перенести могилу з їхнього парку на Дубенське кладовище після того, як з Рівного забрались перші совєти. Та коли совєти вдруге повернулись в Рівне , перше що вони зробили - повернули могилу в парк культури і відпочинку!!!

Чомусь для них дуже важливим є те, щоб могила була саме в князівському парку 18-го сторіччя, а не на кладовищі.

Єдиний достовірний документ про того, хто лежить в цій могилі, свідчить про те, що він був неписьменним. Правдою є дата першого поховання. Все інше, що вигадали більшовики про того, кого вони називали ніком "Дундіч"-фейк!!! Він - не Олеко, не Дундіч, не хорват (а румунський циган). Загинув не в бою, а був застрелений з боку спини чоловіком коханки біля ресторану.

Ще за часів есересеру прогресивні московські актори, які гастролювали в нашому місті, дорікали нам за невиправдану героїзацію цієї особи. Справжню його історію вони дізналися від колишнього зятя Семьона Будьонного. Як не крути, але розрулювати ситуацію з цією могилою рівненській владі доведеться. Рано чи пізно.