Цьогоріч у Рівному, завдяки Муніципальній програмі програмі сталого розвитку вдалось встановити 285 лічильників тепла у житлових багатоквартирних будинках.

Тож, загалом у нашому місті вже облаштовано приладами обліку тепла 72% житлового багатоквартирного фонду. Нині вже встановлено 685 лічильників. У Рівному ж всього 842 будинків. Таких результатів вдалось досягти завдяки Муніципальній програмі сталого розвитку. Мешканці у співфінансуванні з міською владою (50 на 50, або 30 на 70) отримали змогу не лише економити ресурси, а й власний сімейний бюджет.

У 2016 році програма працюватиме і надалі. Втім, для ОСББ міська влада обіцяє створити кращі умови співфінансування. Остаточне рішення затверджуватимуть депутати, однак вже нині відомо, що мешканці, які створять ОСББ отримають фінансову підтримку орієнтовно на рівні 70%. Будинки, які обслуговуватимуть управляючі компанії - 40%-50%. Таке рішення чиновники прийняли не дарма, говорять це стимулюватиме рівнян створювати саме ОСББ, яке в Європі визнане найкращою формою управління багатоквартирним будинком.

До речі, у Чеській Республіки подібна програма розповсюджується і на приватні будинки.