З початку року на Рівненщині громадянами України усиновлено 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Водночас в області на обліку кандидатів в усиновлювачі перебуває 36 сімей.

Особливої уваги потребують діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

«В області зареєстровано більше тисяча вісімсот дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 94 відсотки охоплені сімейними формами виховання. Так, 1443 дітей мають офіційних опікунів. А 310 дітей виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу», - розповів начальник у справах дітей Рівне нської ОДА Віктор Марчук.

Проте в області залишаються невлаштованими ще 119 дітей. Так, 14 дітей перебувають у будинках-інтернатах, 23 - у будинку дитини, 36 – у школах-інтернатах, а 23 – у ПТНЗ/ВНЗ, 8 – у обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, 15 - на тимчасовій формі влаштування.

Разом з тим, найбільше дітей, охоплених сімейними формами, у Костопільському, Володимирецькому, Гощанському, Демидівському, Дубровицькому, Корецькому, Рокитнівському районах та Кузнецовську.