Рівненщину відвідали представники Посольства Республіки Білорусь в Україні – перший секретар Герман Пузирний та радник з торгівельно-економічних питань Валерій Гурин.

Під час зустрічі представники Посольства обговорили додаткові шляхи двосторонньої співпраці.

«Ми хочемо віднайти нові точки дотику з Україною, у тому числі з Рівне нською областю. Україна для нас – стратегічний партнер, країна входить у трійку основних торгових партнерів. Водночас ми для України – п’яті. Тому Білорусь зацікавлена у нарощенні співпраці», - наголосив Герман Пузирний.

Разом з тим, оборот торгівлі між Рівне нщиною і Білоруссю зменшився. У порівнянні з минулим роком, область більше, ніж на половину знизила зовнішньоторговельні обороти із сусідньою країною. Рівне нщина наразі більше орієнтована на європейські ринки та товари.

Однією з галузей, де можлива потенційна співпраця, – сільське господарство.

Так, для рівненських аграріїв білоруси пропонують сільськогосподарську техніку, енергоефективне обладнання на умовах кредитування. «Білоруські виробники техніки готові активізувати продажі на українському ринку. Також наші дилери згодні провести для вас презентацію нашої продукції – зокрема, мінеральних продуктів», - відзначив Валерій Гурин.

У рамках робочої зустрічі представники Посольства також побували в Рівне нській торгово-промисловій палаті.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.