Зараз жодне свято не обходиться без салютів. Якщо раніше феєрверки використовували найчастіше на Новий рік, то зараз піротехніка – невід'ємна частина будь-якого дня народження, корпоративу чи весілля. Разом з красою це й неабияка небезпека. До чого може призвести недбале поводження з феєрверками, та як правильно використовувати яскраві установки дізнавалася Анастасія Кучеренко.

Незабаром довгоочікувані Новорічні свята та корпоративи. Здебільшого, щоб зекономити кошти рівняни самі стають піротехніками. Забуваючи, що при необережному поводженні феєрверки становлять загрозу життю і можуть призвести до нещасних випадків. Хоча за словами організаторів свят, існують і кумедні випадки.

Рівняни готуються до Новорічних святкувань, співробітники екстрених структур також. Адже неправильне використання піротехнічних засобів може спричинити чимало проблем.

Саме феєрверки роблять захід по-справжньому незабутнім переконують піротехніки. Естетичне задоволення, яке людина отримає споглядаючи на піротехнічне шоу не зрівняти не з чим.

Експерти додають, в зв'язку з курсом долара та кризою - ціни на піротехнічні засоби зросли. А також зменшилось число масштабних замовлень.

Перш за все, для того, щоб святкування не принесло клопотів ні вам, ні вашим близьким купувати феєрверки потрібно у спеціалізованих магазинах. Продавці наголошують, що цьогоріч ажіотаж перед святами прослідковується. Рівняни надають перевагу салютним установкам та петардам.

Правоохоронці зазначають, стабільно щоразу у новорічні свята до лікарень звертається чимала кількість людей, котрі отримують травми, бавлячись із небезпечними вибуховими пристроями. В свою чергу, організатори свят пропонують альтернативу: вогняне шоу.

А всім любителям салютів варто знати, що українським законодавством передбачена відповідальність за порушення тиші в громадських місцях та за застосовування піротехнічних виробів ближче, ніж за 100 метрів від лікарень, шкіл, церков, чи інших споруд та житлових будинків.