На Рівненщині проведено повторну нормативну грошову оцінку 100% населених пунктів області.

На Рівне нщині проведено повторну нормативну грошову оцінку земель 1026 населених пунктів. Це становить 100% від загальної кількості. До цих поселень входять 999 сіл, 16 селищ міського типу та 11 міст.

У першому півріччі 2016 року заплановано провести повторну оцінку 97 населених пунктів, дія нормативної грошової оцінки земель яких спливає найближчим часом.

Як повідомили в ГУ Держгеокадастру в Рівне нській області, для земель, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення нормативна грошова оцінка проводиться не рідше, ніж один раз на 5-7 років. Оновлені дані використовуються для встановлення обґрунтованих платежів за землю, зокрема, розрахунку орендної плати та визначення земельного податку.

При затвердженні повторної нормативної грошової оцінки збільшується орендна плата за землю. Як наслідок, надходження до місцевих бюджетів зростають.

На сьогодні в області технічні документації по 11 населених пунктах виготовлені та передані на затвердження, укладено договори на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель ще 2 населених пунктів. Фінансування ведеться за рахунок коштів місцевих бюджетів, в тому числі, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.