У Рівному аграрії пікетували обласну державну адміністрацію. Виступали проти змін у податковому законодавстві на 2016 рік. Якщо вони вступлять у дію - аграрії фактично позбудуться усіх пільг. До того ж у проекті Державного бюджету України на наступний рік не передбачена державна підтримка аграрно-промислового комплексу. Фермери у розпачі. Кажуть, село занепаде. Тому вимагають, аби законопроект не вступив у силу.

Анатолій приїхав у Рівне з Корецького району. Вдома покинув коней та свиней, озброївся плакатом і прийшов під стіни обласної адміністрації. Каже, у новому законі розуміється мало, вміє лише працювати на землі. Але усвідомлює, нічого кращого зміни у законопроект не принесуть.

Надія проживає у Клесові, що у Сарненському районі. Має шістьох дітей. Зізнається, живе родина за рахунок села. Обробляють землю, утримують худобу. Жінка боїться уявити, що чекає її родину після змін у податковому законодавстві.

Олександр Андріюк має 1000 гектарів землі на Здолбунівщині. Займається ще свинарством. Каже тепер йому доведеться брати кредит для утримання господарства, а потім прибутками його гасити. Тому працюватиме у мінус.

"Невбивайте село", "Аграрну політику залиште у руках виробників", з такими вимогами півсотні сільгоспвиробників прийшли під стіни обласної адміністрації. До мітингуючих вийшов заступник голови. Повідомив, ця проблема у Рівному не вирішується.

Після цього мітингувальники підписали звернення і мирно розійшлись. Загалом дана акція була всеукраїнською. Пройшла ще у семи містах. Дані зміни до законопроекту Верховна рада планує розглядати завтра. Фермери сподіваються результат буде на їхню користь.