У Рівному на пішохідних переходах все частіше стаються дорожньо-транспортні пригоди. Потенційно небезпечних місць в обласному центрі чимало. Рівняни роками звертаються до чиновників з проханням встановити світлофори, однак здебільшого зіштовхуються із відмовою через нестачу фінансування.

Ця дорожньо-транспортна пригода трапилась 18 листопада на вулиці Степана Бандери поблизу нічного клубу "Магнат" на нерегульованому пішохідному переході. У ній 57 річна жінка із чотирирічнім онуком отримали серйозні травми. У жінкиі діагностували множинні переломи кісток черепа та забій головного мозку важкого ступеня.

Це вже друга аварія, яка сталась на цьому пішохідному переході за дві доби. 17 листопада постраждала молода дівчина. Те, що ділянка дороги небезпечна знають чи не усі місцеві. Рівнянин Олександр Безощук від слів перейшов до діла. Чоловік звернувся до міської влади з проханням встановити тут світлофор.

На своє звернення Олександр отримав відповідь, що це питання розглядатимуть на координаційній раді з питань безпеки дорожнього руху. Тому перед засіданням чоловік, декілька разів самостійно приходив на цю ділянку дороги, аби дослідити ситуацію з боку пішохода.

Розглядали представники координаційної ради і питання встановлення світлофора поблизу 3 і 9 будинків на вулиці Льонокомбінатівській. Це кадри минулорічної давності. Мешканці мікрорайону ще у 2014 благали владу встановити світлофор поблизу їх будинків. Адже на цьому переході теж гинули люди.

Між тим, начальник управління транспорту і зв'язку Рівне нського міськвиконкому Віталій Миронюк переконує про проблему знають. Рівне потребує багатьох нових світлофорів. Однак, через обмежене фінансування більше трьох у рік в місті не з'являється.

Найбільша перепона у встановленні регуляторів дорожнього руху їх вартість.