За вікном холод, а зігрітися допоможе улюблений чай. Сьогодні ми пропонуємо вам найкращі рецепти цього зігріваючого напою.

Чай з імбиру має тонізуючу властивість, він повертає ясність думки і, завдяки цьому, особливо показаний людям інтелектуальної праці і творчих професій. Корінь імбиру сприяє розрідженню крові, тому лікарі вважають, що імбир відноситься до засобів профілактики пухлин. Також імбирний чай допомагає травленню і дуже благотворно впливає на колір шкіри. Гарячий імбирний чай з лимоном - це одне з найкращих засобів для профілактики застуди.

pic

Інгредієнти: 1 л води; 3 ст. л. дрібно натертого імбиру (або порізаного скибочками); 3 ст. л. меду; щіпка меленого чорного перцю; 1 лимон або апельсин; нарубані листя м'яти (за бажанням)

Приготування: у киплячу воду кидаємо натертий імбир. Коли він пару хвилин прокипить, ретельно проціджуємо в чашку. Потім додаємо перець, лимон (апельсин), м'яту і мед. Подаємо гарячим!

Обліпиха - це джерело вітамінів. У ній вдвічі більше корисного вітаміну С, ніж у цитрусових, і вдвічі більше вітаміну Е, ніж у пшеничному маслі. Є в обліписі й інші вітаміни, а також антиоксиданти і поліненасичені жирні кислоти, що відповідають за здоровий і молодий вигляд шкіри. Чай з обліпихи і меду - це найкращий антидепресант. Також обліпиха має сильну протизапальну дію. А ще це дуже-дуже смачно! Інгредієнти: 150 г обліпихи; 2 ст. л. чорного чаю; 2 ст. л. меду; 500 мл води

pic

Приготування: ягоди обліпихи добре промити, 2/3 частини придуши ложкою в пюре. У чайник покласти обліпихова пюре, залишилися ягоди і чорний чай. Залийте все окропом, укутайте і дайте настоятися 10-15 хвилин. Готовий чай розлийте через ситечко, додавши мед за смаком. Можете готувати цей напій без додавання чорного чаю.

Чай із шипшини з медом. Плоди шипшини багаті вітаміном С і дубильними речовинами, дуже сприятливо впливають на травлення. Цей чай допомагає знизити надлишковий холестерин в організмі. Такий склад чаю з плодів шипшини робить його відмінним засобом для підтримки імунітету.

pic

Інгредієнти: 20 г плодів шипшини; 15 г меду; 5 г лимонного соку; 200 мл води

Приготування: сушені плоди шипшини подрібнити, залити окропом, варити 10 хвилин в емальованому посуді при закритій кришці, потім дайте йому настоятися 10 хвилин. Відвар процідити. Додайте мед, лимонний сік.

Ромашковий чай з м'ятою. Ромашковий чай знімає запалення, заспокоює нервову систему і позбавляє від безсоння. Ромашка знижує рівень цукру в крові і пригнічує ферменти, що сприяють розвитку ускладнень цукрового діабету. Також нещодавно було доведено, що ромашка пригнічує ріст ракових клітин. Медики вважають, що позитивний вплив на організм можуть надати всього 1-2 чашки ромашкового чаю в день. Інгредієнти: 1 ч.л. чорного чаю; 1 ч.л. квітів ромашки; 1 ч.л. м'яти; 1,5 склянки води.

pic

Ромашку, чай і м'яту залийте окропом і настоюйте 10 хвилин під кришкою. Настій процідіть. При подачі можете покласти в чай мед.

Піднімайте імунітет і зігрійтеся взимку!

pic